For funksjonshemmede søkere

Lundheim folkehøgskole kan tilby

Erfaring

Lundheim folkehøgskole har hatt elever med bevegelseshemninger som en svært viktig målgruppe helt siden skolen ble startet i 1949. I dag er skolen eiet av en stiftelse, men det var Norges Handikapforbund som startet skolen. Norges Handikapforbund er fremdeles representert i skolestyret.

Personale

Våre ansatte har god erfaring i å tilrettelegge for elever med særlige behov for oppfølging. Vi har godt kvalifiserte internatansatte på arbeid om dagen og våken nattevakt om natten. De vil sørge for at dine daglige behov for oppfølging blir ivaretatt. Våre lærere har lang erfaring med undervisning av elever som trenger tilrettelegging.

Inkludering

Det er en selvfølge hos oss at bevegelseshemmede skal delta på våre aktiviteter og turer. Unntak er Global, Multisport, Fotball og enkelte friluftsaktiviteter. Skoleturen til Kina er åpen for alle, men kan være for krevende for enkelte. Flyturen er ca.10 timer.

Spennende miljø

Du blir del av et spennende miljø der mange av dine medelever har ulike funksjonsnedsettinger, men det vil også være en stor gruppe som ikke har det.

Fysisk tilrettelegging

Lundheim folkehøgskole er godt tilrettelagt for de som har bevegelseshemninger. Vi har forholdsvis god plass, og det aller meste er på en flate.

Fysioterapi

Vi har fysioterapeut på skolen. Se egen side.

Terapibasseng

Vårt terapibasseng holder 34 grader.

Sosiallærer

Sosiallærer Kristian Holte har alltid døren åpen for de som trenger ekstra oppfølging, eller som trenger noen å prate med. 

 

 


 

Fysioterapi

Har du behov for trening med fysioterapeut kan jeg tilby deg så mange timer pr. uke som du har behov for her på skolen i skoletida eller fritida, individuelt eller i gruppe.

Treningsmulighetene er varierte:

 • Varmtvannsbasseng.
 • Styrkerom med godt utvalg i apparater og vekter.
 • Gymsal med alt av utstyr.
 • Benkebehandling.
 • Utetrening i flott terreng rundt skolen.
 • Spinning og tandemsykling.

 

 

 

 

 

Ta med en rekvisisjon på fysioterapi fra legen din og kom så setter vi igang.

vigdis   Vigdis Eidem
fysioterapeut
 

 

 

Skolelege

Vår skolelege,Stein Rettedal, har treffetid på skolen en dag i uken.

Transport

Vår minibuss sørger for transport til jernbane og buss. I forbindelse med ferier kjører vi til Stavanger Lufthavn, Sola  ( Undersøk med kontoret om tidspunktene for avreise).

Trafikkskole

Vi samarbeider med Golins trafikkskole i Flekkefjord. De har lang erfaring med trafikkopplæring til elever med særskilte behov for tilrettelegging.

Stipend

Legg merke til at Statens Lånekasse har særlige regler for søkere med nedsatt funksjonsevne/funksjonshemning. 
Gå til Statens Lånekasses hjemmeside for mer opplysninger. 

Hvordan søke Lundheim når du har  særlige behov for tilrettelegging og oppfølging:

For å kunne tilrettelegge best mulig, må vi få tilgang til relevante opplysninger.Vi trenger derfor følgende opplysninger/vedlegg:

 • Kort beskrivelse av tidligere skolegang, erfaringer fra arbeidslivet, fritidsinteresser og deltakelse i foreninger o.l. Dette kan du selv skrive om i søknaden din.
 • Kopi av vitnemål/karakterutskrift og eventuelle attester. Hvis du har IOP, trenger vi kopi av denne sammen med den siste halvårsrapporten du har.
 • Dokumentasjon av diagnose/vansker. Dette må være skrevet av sakkyndig instans som lege/psykolog/PPT e.l. eller være dokumentert gjennom rapporter fra tilsvarende instanser.
 • Dokumentasjon av forventet oppfølgingsbehov på Lundheim. Vi trenger opplysninger om funksjonsnivået og tilretteleggingsbehovet ditt når det gjelder
 1. undervisningen
 2. fritiden/sosialt
 3. personlig hygiene
 4. måltider
 5. selvstendighet under hjemreiser og i forhold til penger
 6. eventuelle andre forhold av betydning

Dokumentasjonen må være skrevet av fagperson.

 • Navn og telefonnummer/e-postadresse til referanseperson (helst fagperson) som vi kan kontakte ved behov for ytterligere opplysninger.


Opplysningene kan sendes på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller i post til Lundheim folkehøgskole, Lundheimsveien 29, 4460 Moi.