cosplay

Cosplay    Søk på linjen

ico faa ledige plasser
På Cosplay-linja vår leker vi med fantasien. Det er linja for deg som liker å leke, utforme, skape og spille ulike karakterer. 

Worbla - EVA-foam - søm - sminke & parykk styling - foto - cons - 3D print - Teaterimprovisasjon


Året på Cosplay-linja

Vi starter skoleåret med ukekurs i worbla, EVA-foam og sying. Kursene tar utgangspunkt i at alle er nybegynnere, men vi tilpasser selvfølgelig selvstendige oppgaver for de som har kunnskapen fra før. Målet på Cosplay-linja er at alle får utfordre seg på sitt ferdighets- og ambisjonsnivå. Verkstedene er åpne på kveldstid, så det er opptil deg selv hvor mye tid du ønsker å investere i ditt arbeid.


Valg av cosplayfigur

Du velger selv hva du ønsker å cosplaye. Vi hjelper deg med å velge riktige materialer og passende vanskelighetsgrad. Det er opptil deg om du ønsker å lage en outfit fra bunnen av, om du vil tilføre elementer til kostymer du har før, eller om du vil fokusere å lage props (våpen o.l.)


Worbla

Worbla er et termoplastisk materiale som kan formes i alle retninger ved å tilføre varme. Vi bruker det i til alt fra rustninger, til smykker og våpen. Du får innføring i bruk, bearbeiding, grunning og maling av worbla. Dette er et materiale du raskt ser mulighetene i.


EVA-foam

EVA-foam er et type plastmateriale som ligner liggeunderlag. EVA- foam kan brukes til props og rustninger- som det er, men kan også dekkes med worbla for å få en hardere overflate. Vi jobber med EVA.-foam i ulike tykkelser og lærer hva hvilke kvaliteter materialet har og hvordan vi kan omskape det til vårt uttrykk.


LED-lys og elektronikk

Du får innføring i bruk av LED-lys i props. Grunnleggende elektronikk er en del av denne opplæringen.


Andre materialer

Vi bruker selvsagt alle materialer vi finner hensiktsmessige for vårt cosplay, som f.eks. tre, papp, papirleire, skinn, gips, styrofoam e.c.t. Vi passer på at bruken oppfyller krava til HMS.


Søm

Lær å sy på symaskin og lær grunnleggende syteknikk og lure triks for å få et fint syresultat.


Lag mønster

Lag ekle mønster til rustninger og klær. Vi tar utgangspunkt i din egen kropp og i ferdige grunnmønstre. Du lærer enkel mønsterkonstruksjon og tilpasning av mønster.


Sminke og parykkstyling

Lær enkle og effektive teknikker for å skape det perfekte uttrykket for karakteren din. Du får innføring i flat sminke, men vi snuser også på spesialeffekter som voks, lateks, gelantin og silikon og blod . Skolen har sminke som du kan øve deg med. Øvelse gjør mester.

 

Studietur til Kina (Shanghai og Beijing)

Hvem har ikke drømt om å besøke den kinesiske muren, spasere over den himmelske freds plass og utforske den forbudte by? Med Lundheim får du oppleve noe utenom det som "alle" besøkende ser. F.eks. får du undervisning på en kinesisk skole og blir kjent med kinesiske ungdommer.

Les mer om studietur til Shanghai/Beijing/Kina ved å klikke HER!


Kostnader

Linjekostnader: 3.100,-  
Studietur til Shanghai/Beijing  17.990,-  (frivillig)
(Pris er i NOK og er veiledende)


Cosplay kombineres med et Linjefag 1:

- E-sport
- Allround 
- Sport-X
- Kreativ data

- Film og Foto

 

Foto

Du får innføring i grunnleggende fototeknikk av vår fotolærer. Han lærer deg hvordan du skal ta gode bilder ute og i studio, samt bildemanipulering. Lundheim ligger i et naturskjønt område perfekt for cosplaybilder.


Teaterimprovisasjon

Vi lærer enkle teaterteknikker for å se mer realistiske ut på fotoshooten og på catwalken.


Cons

Vi drar på conventions i Norge for å møte andre cosplayere.


Kurs

Vi får besøk av erfarne cosplayere som kurser oss i ulike emner.


3D- printer

Skolen har egen 3D printer. Du får innføring i bruk av denne og mulighet for å printe detaljer til kostymet ditt.


Fasiliteter

Cosplayklasserom
Grovverksted
Fotostudio
3D- printer
Blackbox med scenelys for fotoshoots


Forkunnskaper

Skolen er åpen for de med og uten forkunnskaper i cosplay. Du må i høy grad kunne jobbe selvstendig og ha et ønske om å arbeide kreativt.


Det gode klassemiljøet

Vi søker alltid, i god cosplayånd, å inkludere alle. Vi jobber for et godt samarbeid og klassemiljø der alle bidrar på best mulig måte.

Vil du se flere filmer av Cosplay klikk her!


Lærer: 

martha2Martha Vinsvold

Martha er utdannet dramapedagog med fordypning i design og søm av klær, fortellerkunst og dramaturgi. Hun har praksis fra Malersalen på Den Norske Opera og hun har vært i dukkemakerlære ved Teater Refleksion i Danmark. Martha har alltid vært glad i formingsfag og elsker å kle seg ut.

Ta gjerne kontakt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

janhelge

Jan Helge Karlsen

Jan Helge har jobbet med produktutvikling, reklamebyrå og som Grafisk designer i Oljeindustrien. Har ellers valgfag som Tech & Robot og Kajakk. Liker seg godt i naturen, men har også en stor forkjærlighet til tekniske duppeditter :-)

Ta gjerne kontakt
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

En uke for deg som velger to linjer

Velger du to linjer gir det deg et mer variert og spennende folkehøgskoleår. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

legende blaa - Linjefag 1 mandag - tirsdag

legende magenta - Linjefag 2 onsdag - fredag

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag 1 Linjefag 1 Fellesfag Linjefag 2 Linjefag 2  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag 2 Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

 

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag 1 Linjefag 1 Fellesfag Linjefag 2 Linjefag 2  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag 2 Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag