glamat

Gla ´Mat    Søk på linjen

God mat gjør livet bedre og nettopp det er grunnsteinen i vår Gla'Mat-linje. Vi lager mat som vi har lyst å spise - uten å telle kalorier. Naturligvis skal vi lære om næringsstoffer og hva som er heldig og sunt for oss. Men vi har satt matgleden i sentrum; gleden over å skaffe råvarer, gleden over å tilberede maten, og ikke minst gleden over å spise den.



ico insta Følg linjen på Instagram!


Medbestemmelse

Du er selv med i planleggingen av menyen. Har du noe du ønsker å lære mer om så prøver vi å få det til.


Hva er i sentrum

På Gla`mat har vi kortreist mat som lages fra bunnen av i sentrum. Vi mener det er viktig at du vet hva du spiser og hva vi har rett rundt oss.


Hva lages

Vi lager koldtbord, middager, lørdagsmat, småretter, små og store kaker, gjærbakt, desserter, lefser ….. Vi følger de ulike årstidene og lager mat som tradisjonelt lages i den forbindelse.


Internasjonal mat

Vi ser ut fra vårt eget område og går på dypdykk i andre mattradisjoner enn vår egen. Gjennom elever, ansatte og andre som er tilknyttet Lundheim, får vi muligheten til å bli kjent med andres tradisjoner og å ta del i deres matglede.


Nytt storkjøkken

Høsten 2017 tok vi i bruk et helt nytt storkjøkken med mye nytt utstyr med blant annet kombidamper, kenwood, foodprosessor, nicedeicer, induksjonskomfyrer, steamer og mye mer. Kjøkkenet og mye av utstyret er også tilrettelagt for funksjonshemmede. Er du høy eller lav kan vi tilpasse kjøkkenet som det passer til deg med blant annet og kjøre arbeidsbenker og noen overskap opp eller ned alt etter hva du trenger.


Hva trenger du å ha med

Skolen tilbyr alt utstyr som trengs til linja, så du behøver verken å ta med deg forkle, kokebøker, kjøkkenmaskiner eller kokkehatter. Det eneste du må ta med deg er gleden over å lage og spise god mat.

 

Linjekombinasjoner 

- Allround A 
- E-sport
- Kreativ Data
- Sport
- Sport Unique
- Zoom!

 


Nærområde

Lundheim ligger i et av de frodigste og vakreste områdene i landet. Det kan vi utnytte vi når vi skaffer maten. Vi høster frukt, sanker bær og plukker sopp. Vi besøker lokale jordbrukere for å se matproduksjon i praksis og for å lære hvordan vi plukker ut de beste råvarene.

Velkommen til bords.


Kostnader

Linjekostnader:  kr. 4.500,-   
Studietur til Beijing  ca. kr.  18.500,-  (frivillig)


Les mer om Beijing/Kina ved å klikke HER!

 

Lærer: 

ragnhildRanghild M. Egeland

Jeg elsker mat! Det er  viktig at maten lages fra grunnen, sorry ingen Toro-poser og Grandiosa der i gården. Ranghild er utdannet allmennlærer med fordypning i mat & helse. Hun er også utdannet kokk med spesialkompetanse på allergi.

En uke for deg som velger to linjer

Hvis du velger en av de blå linjene, må du også velge en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Linjefag mandag - onsdag

legende magenta - Linjefag onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjer

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linje fag A Felles fag Linje fag A Linje fag B Linje fag B  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Felles fag Linje fag A Linje fag B

Fellesfag

Felles fag
5 Studie tid

Valgfag

Rom vask
6
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

En uke for deg som velger to linjer

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag Fellesfag Linjefag Linjefag Linjefag  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag Linjefag

Fellesfag

Fellesfag
5 Studietid

Valgfag

Romvask
6
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag