glamat

Gla ´mat    Søk på linjen

God mat gjør livet bedre og nettopp det er grunnsteinen i vår Gla'mat-linje. Vi lager mat som vi har lyst å spise - uten å telle kalorier. Naturligvis skal vi lære om næringsstoffer og hva som er heldig og sunt for oss. Men vi har satt matgleden i sentrum; gleden over å skaffe råvarer, gleden over å tilberede maten, og ikke minst gleden over å spise den.



ico insta Følg linjen på Instagram!


Medbestemmelse

Du er selv med i planleggingen av menyen. Har du noe du ønsker å lære mer om, så prøver vi å få det til.


Hva er i sentrum

På Gla`mat har vi kortreist mat som lages fra bunnen av i sentrum. Vi mener det er viktig at du vet hva du spiser og hva vi har rett rundt oss.


Hva lages

Vi lager koldtbord, middager, lørdagsmat, småretter, små og store kaker, gjærbakst, desserter, lefser ….. Vi følger de ulike årstidene og lager mat som tradisjonelt lages i den forbindelse.


Internasjonal mat

Vi ser ut fra vårt eget område og går på dypdykk i andre mattradisjoner enn vår egen. Gjennom elever, ansatte og andre som er tilknyttet Lundheim, får vi muligheten til å bli kjent med andres tradisjoner og å ta del i deres matglede.


Nytt storkjøkken

Høsten 2017 tok vi i bruk et helt nytt storkjøkken med mye nytt utstyr med blant annet kombidamper, kenwood, foodprosessor, NicerDicer, induksjonskomfyrer, steamer og mye mer. Kjøkkenet og mye av utstyret er også tilrettelagt for funksjonshemmede. Er du høy eller lav kan vi tilpasse kjøkkenet med blant annet å kjøre arbeidsbenker og noen overskap opp eller ned alt etter hva du trenger.


Hva trenger du å ha med

Skolen tilbyr alt utstyr som trengs til linja, så du behøver verken å ta med deg forkle, kokebøker, kjøkkenmaskiner eller kokkehatter. Det eneste du må ta med deg er gleden over å lage og spise god mat.

 

Gla`mat kombineres med en av disse blå linjefagene:

- Allround A
- E-sport

- Kreativ data
- Sport
- Sport Unique

- Zoom!

 


Nærområde

Lundheim ligger i et av de frodigste og vakreste områdene i landet. Det kan vi utnytte vi når vi skaffer maten. Vi høster frukt, sanker bær og plukker sopp. Vi besøker lokale jordbrukere for å se matproduksjon i praksis og for å lære hvordan vi plukker ut de beste råvarene.

Velkommen til bords.


Kostnader

Linjekostnader: 4.500,-   
Studietur til Beijing  18.500,-  (frivillig)
(Pris er i NOK og er veiledende)


Les mer om Beijing/Kina ved å klikke HER!

 

Lærer: 

ragnhildRanghild M. Egeland

Ragnhild elsker mat! Det er viktig at maten lages fra grunnen, sorry ingen Toro-poser og Grandiosa her i gården. Ranghild er utdannet allmennlærer med fordypning i mat & helse. Hun er også utdannet kokk med spesialkompetanse på allergi.

Ta gjerne kontakt med Ragnhild på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

En uke for deg som velger to linjefag

Hvis du velger en av de blå linjene, velger du også en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Blå Linjefag mandag - onsdag

legende magenta - Røde Linjefag onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Blå linje Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Blå linje Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag