Sport Unique

Sport Unique    Søk på linjen

Aktivitet skal være gøy! Vi er innom mange sportsgrener og du får prøvd ut det meste på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Er det noe du ikke har prøvd før, så får du prøvd det i trygge omgivelser med gode lærere som har godt humør og et lurt smil. Tilrettelegging for deg som sitter i rullestol er viktig for at du skal få optimalt utbytte av aktivitetene.

Vannsport - Skisport - Skyting - Sykkel - Surfing - Havkajakk

(Video fra Rauland)


Linjetur

En uke på Vintersportsstedet Rauland. Her går det mest i alpint med ca 40 forskjellige nedfarter, men de har også skitrekk med akebakke og mye annet gøy som kan prøves. Om du foretrekker pigging (langrenn) er det kjørt opp milevis med løyper og arenaer i flott natur. Alt er tilrettelagt for deg med funksjonshemming.


Vannsport

Vi har våtdrakter, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. Alt er tilrettelagt for rullestol og andre funksjonshemminger.


Skisport

Vi reiser noen ganger til Sirdal skisenter Tjørhomfjellet. Dette er godt tilrettelagt for sittski og cart. Vi har flere lærere med kompetanse på å hjelpe deg i gang på sitski.


Skyting

Vi har egne skiskyttergeværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Må ha Tracks for å komme opp til skytebanen.


Sykkel & spinning

Vi har utstyr tilrettelagt for deg som sitter i rullestol, på spinningrom har vi ruller. Vi arrangerer hvert år Lundheimsrittet som er et sykkelritt tilrettelagt for deg med funksjonshemming.


Styrkerom

Vi har eget styrkerom med apparater, løse vekter, boksehansker og boksesekk. Rommet er godt tilrettelagt.


Treningssenter

På Moi har vi flott treningssenter med stort utvalg av apparater og svømmehall. Skolen disponerer 4 sesongkort som elever kan bruke på fritiden. Alt er tilrettelagt.


Go-kart

Vi tar oss gjerne en tur og to til Evje for å kjøre Go-kart. Her er det stor utendørs bane hvor en får oppleve mye fart og moro. Go-karter er tilrettelagt for rullestolbrukere.


Sport Unique kombineres med en av disse røde linjefagene:

- Allround B
- Gla´mat

- Fotball
- Media

- Musikk

 

 

Terapibasseng

På skolen har vi terapibasseng med over 30 grader, helt fantastisk etter at man har vært mye i aktivitet. Sport er ikke bare trening det er avslapping og avspenning.


Fysioterapeut

På skolen har vi fysioterapeut som har spesialisert seg på funksjonshemminger.

 

Se film 

Se noen filmsnutter med Sport Unique. Klikk her!

 


Spesielle kostnader

Linjekostnader  4.100,-  
Alpintur til Rauland  4.000,-  (frivillig)
Studietur til Beijing  18.500,-  (frivillig)
(Pris er i NOK og er veiledende)

  
Les mer om turen til Rauland ved å klikke HER!
Les mer om turen til Beijing/Kina ved å klikke HER!

 

Lærere:

dagDag-Christian Kaland

Trening skal være gøy er Dag sitt motto! Han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling!

Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark. Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør.

Ta gjerne kontakt med Dag på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

lena

Lena Thunheim

Lena har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat.

Lena er en person som virkelig engasjerer seg for at du skal få et godt år. Ofte kan hun navnet på alle elevene første dag. Hun pleier ofte å bli kalt mamma av de fleste. Lena er allmennlærer med grunnfag i idrett.

Ta gjerne kontakt med Lena på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

En uke for deg som velger to linjefag

Hvis du velger en av de blå linjene, velger du også en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Blå Linjefag mandag - onsdag

legende magenta - Røde Linjefag onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Blå linje Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Blå linje Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag