sport

Sport - Søk på linjen

Aktivitet skal være gøy! Vi er innom mange sportsgrener og du får prøvd ut det meste på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Er det noe du ikke har prøvd før, så får du prøvd det i trygge omgivelser med gode lærere som har godt humør og et lurt smil.

(Video fra Rauland)
Linjetur: En uke på Vintersportsstedet Rauland. Her går det mest i alpint med ca 40 forskjellige nedfarter, men de har også skitrekk med akebakke og mye annet gøy som kan prøves. Om du foretrekker langrenn er det kjørt opp milevis med løyper og arenaer for både klassisk langrenn og skøyting i flott natur.

Ballsport

Vi har egen gymsal og gressbane. Vi har utstyr til fotball, basketball, innebandy, badminton m.m. Gåavstand unna er Moi IL sin fotballarena med klubbhus og kunstgressbane. Her har vi frie tøyler.

Vannsport

Vi har våtdrakter, vannski, wakeboard, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. I utstyrsbanken er det i tillegg store Lavvo-telt.

Skisport

Ikke så langt unna skolen har vi Sætra skiskytter-arena hvor vi har mulighet til å trene på langrenn og skiskyting. Vi reiser noen ganger til Sirdal for å stå på alpint. Har du snowboard kan du bruke det om du vil.

Skyting: Vi har egne skiskytter-geværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Men vi tar gjerne en omgang med Paintball også.

Sykkel & spinning: Skolen har ca 60 sykler og av dem ca 10 tandemsykler. Flott natur å sykle i langs Lundevannet eller over heia til Sokndal. Vi har også plass til en hel klasse i spinningrommet med gode og moderne spinningsykler. Hvert år arrangerer vi Lundheimsrittet som er et spesielt ritt som er tilrettelagt for funksjonshemmede. Men det mest spesielle med det er den flotte naturen med stor variasjon og matstasjonene med alt fra nysteikte lapper til Chili Con Carne. Mat smaker ekstra godt på tur!

Styrkerom: Vi har eget styrkerom med apparater, løse vekter boksehansker og boksesekk.

Treningssenter: På Moi har vi flott treningssenter med stort utvalg av apparater og svømmehall. Skolen disponerer 4 sesongkort som elever kan bruke på fritiden.

Go-kart: Vi tar oss gjerne en tur og to til Evje for å kjøre Go-kart. Her er det stor utendørs bane hvor en får oppleve mye fart og moro.

Terapibasseng: På skolen har vi terapibasseng med over 30 grader, helt fantastisk etter at man har vært mye i aktivitet. Sport er ikke bare trening det er avslapping og avspenning.

Naturen rundt oss er en av de vakreste i landet, fra skolen kan du gå gjennom skogen rett opp på Solliknuden og du er i høyfjellsnatur. Du kan gå til Gullbergknuden og nyte utsikten og ta deg en tur ned i Gursligruvene og få et lite tilbakeblikk på gammel gruvedrift. Eller opp på Naså med flott utsikt utover Lundevannet, Moi og skolen.

Har du lyst å se videoklipp med Sport? Klikk HER!

Spesielle kostnader
Linjekostnader kr. 4.000,-
Alpintur til Rauland (frivillig) ca. kr. 4000,-

Studietur til Beijing (frivillig)
Pris ca. kr. 18.200,-
Les mer om turen til Beijing/Kina ved å klikke HER!

Linjekombinasjoner:
- Allround B
- Gla´Mat

- Cosplay
- Fotball
- Media
- Musikk

 

Lærere:

dagDag-Christian Kaland

Linjeleder Sport og lærer på Allround
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90511215

Trening skal være gøy er mitt motto! Jeg driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling!

Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark.

Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør

Spesialist på funksjonell styrketrening, løpsteknikk og effektiv løpstrening

Jegerutdannet i forsvaret og tidligere FN soldat med spesialkompetanse innen ”geriljakrig”!

Personlig trener – personlig fitnesscoach – Me/Cfs Coach

Utvikler nye effektive treningsfilosofier og metoder innen styrketrening og trening

lena

Lena Thunheim

Linjeleder Allround og lærer på sport
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Allmennlærer med grunnfag i idrett

Interesser matlaging, friluftsliv, fotball og revy

Har vært ansatt på Lundheim folkehøgskole siden 2013

En uke for deg som velger to linjer

Hvis du velger en av de blå linjene, må du også velge en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Linjefag mandag - onsdag

legende magenta - Linjefag onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjer

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linje fag A Felles fag Linje fag A Linje fag B Linje fag B  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Felles fag Linje fag A Linje fag B

Fellesfag

Felles fag
5 Studie tid

Valgfag

Rom vask
6
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

En uke for deg som velger to linjer

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag Fellesfag Linjefag Linjefag Linjefag  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag Linjefag

Fellesfag

Fellesfag
5 Studietid

Valgfag

Romvask
6
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag