sport

Sport    Søk på linjen

Aktivitet skal være gøy! Vi er innom mange sportsgrener og du får prøvd ut det meste på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Er det noe du ikke har prøvd før, så får du prøvd det i trygge omgivelser med gode lærere som har godt humør og et lurt smil.

Vannsport - Skisport - Ballsport - Skyting - Sykkel - Surfing - Havkajakk - Klatring


Linjetur til vintersportstedet Rauland

En uke på Vintersportsstedet Rauland. Her går det mest i alpint med ca 40 forskjellige nedfarter, men de har også skitrekk med akebakke og mye annet gøy som kan prøves. Om du foretrekker langrenn, er det kjørt opp milevis med løyper og arenaer for både klassisk langrenn og skøyting i flott natur. Les mer om turen her...

 

Vannsport

Vi har våtdrakter, vannski, wakeboard, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. Her har vi tilgang til enda mer utstyr for vannlek.

Alpint

Sirdal ligger bare en times kjøretur fra skolen. Her drar vi noen ganger for å stå på alpint. Har du snowboard, kan du bruke det om du vil.

Langrenn

Ikke så langt unna skolen har vi Sætra skiskytter-arena hvor vi har mulighet til å trene på langrenn og skiskyting. På tur til Sirdal og Rauland er det også milevis med flotte løyper kjørt opp for deg som fortrekker langrenn.

Skyting

Vi har egne skiskytter-geværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Men vi tar gjerne en omgang med paintball også.


Sykkel & spinning

Skolen har 60 sykler og av dem 10 tandemsykler. Det er flott å sykle langs Lundevannet eller over heia til Sokndal. Vi har også plass til en hel klasse i spinningrommet med gode og moderne spinningsykler. Hvert år arrangerer vi Lundheimsrittet som er et spesielt ritt som er tilrettelagt for funksjonshemmede.


Surfing

Vi drar noen turer til flotte strender som passer perfekt til surfing.

 

Ballsport

Vi har egen gymsal og gressbane. Vi har utstyr til fotball og basketball, innebandy og badminton m.m. Gåavstand unna er Moi IL sin fotballarena med klubbhus og kunstgressbane.


Opplæring som veileder og guide

Du vil få opplæring i å være veileder og guide for elever med funksjonsnedsetting. Står du litt på og vil dette får du også anledning til være å være med som veileder og guide under Ridderrennet på Beitostølen. Dette er samme praksis som er obligatorisk på idrettshøyskolen.

Kostnader

Linjekostnader   4.100,-  
Alpintur til Rauland 4.000,-  (frivillig)
Studietur til Beijing 18.600,-  (frivillig)
(Pris er i NOK og er veiledende)


Les mer om turen til Rauland ved å klikke HER
Les mer om turen til Beijing/Kina ved å klikke HER
!


Sport kombineres med en av disse røde linjefagene:

- Allround B
- Gla´mat

- Fotball
- Media

- Musikk

 

 

Utstyr til linjen

  • Styrkerom med løse vekter, apparater, boksesekk, hansker og mye mer.
  • Gymsal for vollyball, fotball, innebandy, basket og badminton med komplett utstyr
  • Spinningrom med 13 sykler, løpemølle, ellipsemaskin, bråsterk, romaskin, ryggbenk, frontbenk, skråbenk med stort utvalg i løse vekter og kettlebells.
  • Skytebane med lys og tak på skolen inkludert 10 komplette skiskyttervåpen.
  • Lysløype i tilknytning til skolen
  • Havkajakk 8 stk komplett med våtdrakter og alt utstyr.
  • Utstyrsbank med kajakker, kanoer, seilbrett, lavvotelt, friluftsutstyr, båt og vannsportutstyr.
  • Terapibasseng På skolen har vi terapibasseng med over 34 grader og badstu. Det er helt fantastisk etter at man har vært mye i aktivitet. Sport er ikke bare trening, det er også avslapping og avspenning.
  • Treningssenter På Moi har vi nytt flott treningssenter med stort utvalg av apparater, aerobic, squash og svømmehall, terapibasseng og badstu. Skolen disponerer i tillegg fem sesongkort som elever kan bruke på fritiden.
  • Sykkelgarasje: Vi har en sykkelgarasje med 18 tandemsykler og 20 singlesykler. Men det er plass nok til din egen sykkel også.


Naturen rundt oss

Skolen ligger nær spektakulære PrekestolenKjerag og Sirdal med flere skitrekk. Dette er selvsagt en del av vårt klasserom.

Du kan også gå flotte turer rett fra skolen: Solliknuden som er høyfjellsnatur, Gullbergknuden og Naså med flott utsikt utover Lundevannet, Moi og skolen.


Lærere:

dag2Dag-Christian Kaland

Trening skal være gøy er Dag sitt motto! Han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling!

Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark. Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør.

Ta gjerne kontakt med Dag på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

lena2

Lena Thunheim

Lena har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat.

Lena er en person som virkelig engasjerer seg for at du skal få et godt år. Ofte kan hun navnet på alle elevene første dag. Hun pleier ofte å bli kalt mamma av de fleste. Lena er allmennlærer med grunnfag i idrett.

Ta gjerne kontakt med Lena på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

En uke for deg som velger to linjer

Hvis du velger en av de blå linjene, velger du også en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Blå Linjer mandag - onsdag

legende magenta - Røde Linjer onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag. Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag