top of page

Årene mine på Lundheim Folkehøgskole

Jeg søkte på Lundheim fordi jeg hadde hørt så mye bra om skolen fra venner. Venner som er i samme situasjon som meg, og som hadde hatt sitt beste år her. Så jeg søkte, og det er jeg utrolig glad for!


Det beste med Lundheim er alle opplevelsene.

- Julie, tidligere elev


Herlig blanding


For en gjeng vi er, en herlig blanding! Det er det som er så fantastisk med Lundheim: at vi kan være så ulike, men samtidig føle på et fellesskap. Jeg var så heldig at jeg fikk gå to år på Lundheim. Vi ble jo rammet av koronaen, noe som ga en brå slutt i mars 2020. Da var det godt å få komme tilbake i august! Det første året gikk jeg linjene allround og media, nå andre året går jeg film og foto, og allround aktiv.


Allround og Allround Aktiv


Vi som går Allround har alle en type utfordring. Alle har noe de kan, men trenger litt hjelp og tid. Tid er det nok av, og hvis du trenger hjelp får du akkurat den hjelpen du trenger. Det er alltid noen som ser og hører deg. På Allround kan du være den du er. Akkurat den du er med dine utfordringer. Du hører til i en klasse hvor du blir akseptert.På Allround aktiv gjør vi mange forskjellige aktiviteter. Vi har vært på mange fine turer, noe jeg setter stor pris på. Vi drar på både lange og korte turer, og vi er som et team. Vi løfter hverandre og støtter hverandre.Små ting kan føles veldig stort når du blir støttet og heiet på.Ingen dømmer deg, og tid er ingen hindring.Lundheim = Muligheter


Det beste med Lundheim er alle opplevelsene. Ting du kanskje aldri hadde tenkt var mulig, viser seg å være mulig. For eksempel når jeg fikk prøve rafting for første gang, eller noe så stort som å få gå på den kinesiske mur. Tenk, jeg har vært i Kina. Det er stort det. Første året gikk jeg media. Der laget vi mange filmer sammen. Det var en fin gjeng og vi hadde det gøy sammen. Veldig gøy! Jeg går nå på film og foto, og det er veldig lærerikt. Her kan jeg gjøre noe jeg klarer, og få et resultat jeg kan være stolt av. Målet var å jobbe med et eget prosjekt, bilder til egne dikt. Det har jeg fått, noe som er veldig motiverende.


Her er det trygt På Lundheim kan du være akkurat den du er og vil være. Du kan selv velge om du vil være sosial og være med på aktiviteter på ettermiddagene. Det er også helt ok om du vil være på rommet og bare slappe av for deg selv. Det jeg tror jeg kommer til å savne aller mest, er det å ha tilgjengeligheten til å møte andre. Det å være med venner og bare ha de rundt meg. Å vite at du har muligheten til å kunne møte andre for en prat eller å få et hei, er så godt. Å ha noen å sitte med under måltidene. Et fast samlingspunkt hvor andre savner deg når du ikke kommer. Det vil jeg savne utrolig mye.Internatet


I starten synes jeg det var mange å forholde seg til på internatet. Jeg ble vant til det, og nå synes jeg det er fint å få hjelp fra flere. De er mange, men du får jo et forhold til dem og blir trygg på den hjelpen du får.

Stipendiatene jobber også der, og de hjelper oss opp om morgenen. De er der hvis vi trenger hjelp både på dagen og om kvelden. Det er alltid noen som er tilgjengelig. Du får den hjelpen du trenger. De er der for deg.
Alle har en plass


Jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve folkehøgskolelivet. Vi er som en stor familie. Jeg føler en tilhørighet som jeg tror alltid vil være der. Går du på Lundheim vil du alltid føle en tilknytning til miljøet her. Dette er et sted hvor du alltid har en plass.

Jeg har min plass i denne store Lundheimfamilien. Det er jeg veldig glad for! Lundheim folkehøgskole vil alltid ha en stor plass i livet mitt!Skribent: Julie Anda
Comments


bottom of page