Valgfag

 

På Lundheim har vi som mål å gi et allsidig tilbud for våre elever. Vi har derfor en mengde valgfag og fritidsaktiviteter som du kan velge mellom.

 

Skoleåret deles opp i 3 perioder for ettermiddagsvalgfag. I tillegg blir det egne valgfag uker. Det vil si at du kan være innom hele 6 ulike valgfag i løpet av året.

 

Nedenfor finner du et lite utvalg av ulike valgfag og fritidsaktiviteter skolen kan tilby.

 

 

musikklyttingMusikklytting

Vi setter oss godt til rette, lytter til musikk fra renessansen og fram til i dag, gjennom historien og samtidskunst får vi forståelse for de forskjellige tidsepokene.

Aktiv lytting og medbestemmelse med åpne ører og sinn!

ballspillBallspill

Ballspill er valgfaget for deg som er glad i lek med ball. Vi er innom et bredt spekter av ballspill. Fotball, volleyball, innebandy og basketball er vanligvis populære aktiviteter, men vi tilpasser alltid aktiviteter og nivå i forhold til forutsetninger og ønsker fra elevene...

podcastPodcast

Vi lærer å lage og sette sammen radioreportasjer, podkaster og direktesendinger. Vi er i skolens mediarom, der vi boltrer oss med opptakere og redigering.

digitalbildebehandlingDigital bildebehandling

Her skal du få litt kjennskap til programmet Adobe Photoshop. Alt fra å forbedre matte, dårlige bilder til å manipulere og montere bilder sammen.

sjakkSjakk

Sjakk er både enkelt og komplisert samtidig. Men det er veldig lett å bli veldig mye bedre. Klarer du å slå læreren i valgfagtimene, vil du i tillegg få en prestisjefylt t-skjorte. Den er det frustrerende mange som får - i alle fall for læreren.

elektronisk musikkElektronisk musikk

Om du er musikalsk eller ikke, dette er et valgfag for deg som digger beats og har lyst til å lage egen musikk. Det betyr ingenting om du ikke kan en eneste note eller spille et instrument. Du kan være helt nybegynner, for læringskurven er bratt og rask i starten. Med dataen som instrument vil en ny verden åpne seg. Du blir mest sannsynlig ingen ny Kygo eller Alan Walker, men gleden over å lage din første låt vil føles som en HIT!


skyting valgfagSkyting

Lundheim har  en skytebane rett ved skolen. Vi har seks geværer. Samlet blir det timer med moro. Se filmen om skyting valgfag ved å klikke her!

friluftslivEnkelt friluftsliv

Ekspedisjoner og telttur er vel og bra, men det enkle friluftslivet dreier seg mest om å komme seg ut. Korte turer. I hverdagen. Vi benytter oss av skolens nærområder og lager middagen ute, håper på et glimt av et rådyr, plukker noen sopp eller vi spikker en barkebåt. Alt dette kan være naturopplevelser som blir like store som de er små. Det handler om å resette hjernen og å koble av fra nettet. Minst en gang i uken. Ingen app kan erstatte et bål!

solidaritetSolidaritet i praksis

Det er lett å snakke om hvor fælt det er at det finnes fattige i verden. Men hvorfor ikke heller gjøre noe med det? Solidaritet i praksis er et annerledes valgfag. Vi samler opp timer, og bruker energien på store events til alle døgnets tider, med mål å samle inn masse penger. Du blir også godt kjent med Strømmestiftelsen, og hvordan fattige mennesker kan hjelpes til å hjelpe seg selv. I skolens Solidaritetsuke spiller vi en sentral rolle.

filmklubbFilmklubb

For deg som liker å se film, nyte film, snakke om film. Livet er rett og slett FILM!

 

 

 

 

somSøm basic

Her lærer du det aller mest grunnleggende om bruk av symaskin. Du lærer hvordan man trer en symaskin og hvordan man syr rett- og sikksakk-søm. Vi syr enkle produkter som kurver, dresspose o.l.


podcastFotball

«Fotball er det viktigste av det uviktige i livet», sies det. I teorien ja. Men akkurat i det du står på banen med dine lagkamerater, en ball, to mål og et lag dere skal vinne over, gjelder ikke dette. Da er du enig med Bill Shankly som sa at fotball er ikke et spørsmål om liv og død. Det er viktigere enn som så. Kom og spill fotball med oss en gang i uka.

spinningSpinning

En artig og spennende form for Cardio trening. Det brukes spinning sykler! Spinningen blir ledet av spinning instruktør. Det brukes herlig og motivasjonell musikk til Cardio treningen!

gitarGitar

Basis innføring i gitarens spennende verden. Grep etter grep lærer du å mestre musikken.
Går du med en musiker i magen?

 

 

studiofotoStudiofoto

Skolen har eget fotostudio med kameraer og lysutstyr. Du har lyst til å lære og være kreativ. Oppgavene er varierte og alt arbeidet foregår praktisk. For det er slik en blir god på å fotografere. Du vil lære å bruke speilreflekskamera, studioblitser, lyssettinger, samt redigere bildene ferdig i photoshop. Til slutt printer vi selvsagt bildene ut i stort format og inviterer til utstilling for resten av skolen. Studioet er tilgjengelig døgnet rundt for dem som tar dette valgfaget.

kajakk2Kajakk

NPF Grunnkurs hav - her skal det trenes på sikkerhet, hvordan redde hverandre i kajakk, hvordan komme deg opp i kajakk alene. Kanskje du blir så god at du vil trene på å rulle med kajakk? Her får du et utvidet grunnkurs i havkajakk + overnattingstur. Etter endt kurs får du våttkort og kan delta på turer og aktiviteter i alle kajakk-klubber rundt i landet.

surpriseSurprise

Du kan komme med ønsker, men du vet aldri hva som skjer. FOR det er jo en SURPRISE! En ting er sikkert og det er at vi koser oss masse sammen hver eneste gang! Vi kan gjøre små ting og store ting, alt fra f.eks vaffelkos til turer.

konspirasjonKonspirasjon og mysterier

Er du skeptisk til hva som blir servert i mainstream media? Er Donald Trump egentlig et romvesen? Har hemmelige brorskap lumske planer for vår hverdag? I konspirasjon og mysterier tar vi for oss vår tids mest berømte konspirasjonsteorier. Fra tempelridderordenen til drapet på John F. Kennedy, frimurerlosjen, månelandingen, illuminati, William Shakespeare, 9-11 og antikristlegenden. Det finnes mange mange måter å være paranoid på. Men poenget her er å utvikle en grunnleggende skepsis til hva vi er villige til å ta inn over oss.

sykkelSykkel

Du ser verden annerledes når du sitter på et sykkelsete - enten alene eller på en tandemsykkel. På Lundheim får du tilgang til begge. Dette valgfaget er for deg som vil ha noen ekstra turer i flott natur!

malekursMalekurs

I valgfag malekurs arbeider vi med fargesirkelen for å lære og blande farger. Vi maler med acrylmaling når vi etterligner et kunstverk.

robotTech & robot

Vi lærer å programmere spill og roboter. Vi prøver ut visuell programmering og vi koder litt manuellt. Arduino som kan brukes til å styre roboter, smarthus og mye mer programmeres i Arduinos egen IDE-software. Her har vi mange typer sensorer som avstand, fuktighet, lyd, lys osv. Vi har også utenheter som servoer, stepmotorer, motorer, lysdioder, led-display osv. 3D printer kan brukes til å printe ut deler til roboter. Deler kan finnes på nett, eller du kan designe dem selv.

maskeMasker

Vi tar en avstøpning av ditt ansikt slik at du kan lage en maske som passer deg perfekt. Du lærer også å male masken.

 

 

ukulele1Ukulele

Lær å spille ukulele på kort tid. Skolen har 10 nyinnkjøpte ukuleler som venter på at du skal lære deg å spille hits og populære sanger. Har du egen ukulele fra før så er det flott om du tar den med.

matlagingMatlaging

Toro hjemmepizza er raskere enn frossen kjøpepizza, men på Lundheims skolekjøkken lager vi en mye bedre pizza med selvlaget bunn, saus og fyll etter ønske. Pepperoni, skinke, kylling, reker, tunfisk, oliven, sjampinjong, tomater, purre, ananas, sjarlottløk, paprika, ruccola og mozarella, norvegia, cheddar, jarlsberg. Så enkelt og utrolig godt.