top of page

Mesternes mester

I mesternes mester settes du på prøve både mentalt og fysisk. I en uke konkurrerte elevene fra Kreativ Data og E-sport om å få årets kuleste tittel: Skolens beste gamer.


Konseptet er å teste gamere i ulike sjangere, der de må utvise kløkt, kreativitet og ferdigheter i totalt 6 ulike spillsjangere. Fra retro Tetris til en kreativ byggekonkurranse i Minecraft, til Valorant og Trackmania.

Det er ikke til å stikke under en stol at det å være elev på folkehøgskole under coronatiden både har sine oppturer og nedturer. Folkehøgskolen er omtrent det eneste stedet man kan være sosial, men også her har det sine utfordringer. Hvordan løser en at elevene ikke kan sitte sammen i klasserommet?

´´Det hele startet med en ide om at vi ville gjøre noe som kombinerte klassene E-sport og Kreativ Data, og da ble det jo fort et spørsmål om hvem som var skolens beste gamer.´´ - Samund, stipendiatStipendiatene følger linjene gjennom året og bidrar med støtte og hjelp til elevene. De får også mye spillerom for å komme med egne ideer og innspill til hva som kan være gøy i undervisningen. Ideen om å kombinere linjene til en ukes felles turnering slo godt an hos både elever og lærere.

En av utfordringen var å finne spill som ga alle mulighet til å delta, og som målte ferdigheter, kreativitet og kunnskap på ulike måter. Valget falt på alt fra retro Tetris til Minecraft. Dette ga mulighet for elevene å brilijere på flere områder, selv på spill de ikke spiller til vanlig. Stipendiatene opprettet poengsystem og hold løpende kommunikasjon på Discord.


Etter en knallhard uke med mesternes mester e-sport edition ble poengene for hvert spill telt opp, og skolens beste gamer ble kåret. Med vill jubel og premieutdeling gikk skolens første- og andreplass til elever ved Kreativ Data, mens det ble delt tredjeplass mellom to av elevene på E-sport og Kreativ data.

Comments


bottom of page