Andre turer

Vi ligger plassert midt mellom Kristiansand og Stavanger. Stavanger er Norges fjerde største by og kjent som oljehovedstaden. Her finner du blant annet Oljemuseet og Viking. Kristiansand er Sørlandets hovedstad med Start og Dyreparken som den mest kjente turistattraksjon. Det er bare tre timer med ferje fra Kristiansand til Danmark.

 

Det er kort avstand til sørlandsbyene Flekkefjord, Mandal og Farsund og til Lindesnes fyr som er Norges sørligste punkt. Til det flate landskapet på Lista og til det særpregete landskapet på Jæren er det ikke mye over en time å kjøre.

 

Egersund er også en koselig by med egen sjokoladefabrikk. I Sokndal, vår nabokommune mot sør finner vi Jøssingfjorden og idylliske Sogndalstrand. I tillegg til Tønes.

 

Kjører du ca en time i en annen retning, kommer du til Sirdal med suverene forhold for skisport. Litt lenger er det til Lysefjorden som er en av Norges mest kjente fjorder. Her finner du Prekestolen og Kjeragsbolten.

Som du sikkert forstår er det innen et lite område store naturforskjeller: Høye fjell, sandstrender, fjorder, sjø og små vann, vidder og byer, alt ligger i en avstand det er lett å nå.